WANDBESPANNING

WARMTE EN RUST

Dit was eigenlijk, nog vóór het klassieke behangpapier, de oorspronkelijke manier om wanden te ‘bekleden’. Door het feit dat de stof niet in direct contact met de muur komt, verkrijgt men een behaaglijk gedempt geluid in de ruimte.

Tegenwoordig wordt wandbespanning, vooral door het akoestisch voordeel, veel toegepast in homecinema’s, vergaderruimtes en daar waar een warme, behaaglijke sfeer gewenst is.

Bij wandbespanning wordt er eerst een fijn houten raamwerk op de muur aangebracht. Hierop wordt een ‘drager’ (linnen, molton,...) gespannen.

Tenslotte wordt de door u gekozen stof aangebracht. Dit wordt gedaan d.m.v. een ‘blinde’ bespanning. Deze methode zorgt voor een strakke afwerking, met als voordeel dat de stof makkelijk kan vervangen worden.

AKOESTISCHE OPLOSSINGEN

Lawaai ervaren we als hinderlijk. Het verstoort de communicatie, vermindert de werkprestaties en vermoeit.

Geluidsabsorberende producten verbeteren de akoestiek in ruimtes, waar veel geluid reflecterende materialen als glas en beton zijn toegepast.

Door toepassing van onze akoestische wand- en plafondsystemen wordt de akoestiek binnen een ruimte aanzienlijk verbeterd. We maken gebruik van geluidsabsorberende, brandvertragende schuimplaten, die op de wand of het plafond worden verlijmd. Hierover wordt de gekozen stof gespannen in hiervoor geschikte profielen. Dit systeem vermindert de nagalmtijd binnen een ruimte en verbetert de verstaanbaarheid.

Wil u een en ander wat meer in detail bespreken? Aarzel dan niet en contacteer OYENDECO.