IN DE PERS

In 2017 wonnen we een DECORATIE AWARD

BEKIJK HIER DE VIDEO MET EEN INTERVIEW VAN ONS

Een reportage over OYENDECO in Manager Magazine

OYENDECO – De binnenhuisarchitect die fijnschilder werd

Dik zijn ze niet gezaaid, meester-fijnschilders met een achtergrond als binnenhuisarchitect. OYENDECO uit Duffel combineert een harmonieus palet van kleuren en materialen met technieken in raamdecoratie en akoestische wand- en plafondbespanning. Zaakvoerder Koen Oyen beheerst de standaard én klassieke schilderstechnieken tot in het puntje van zijn verfborstel.

Koen en zijn team nemen naast het ‘gewone’ binnen- en buitenschilderwerk ook alle decoratieve technieken voor hun rekening. Van het witten van een binnenmuur en het vernissen of spuiten van houtwerk, zoals keuken- en badkamermeubelen, tot het vergulden van kerkaltaren met bladgoud en het restaureren van Venetiaans stucwerk. Koen hanteert de borstel voor muurschilderingen en reclameslogans, kent de geheimen van hout- en marmerimitaties en van niet-alledaagse materialen zoals ‘tadelakt’, een waterdichte glanspleister. Door diverse opleidingen bouwde Koen een uitgebreide kennis van grondstoffen en ondergronden op.

Persoonlijk contact OYENDECO werkt precies en op maat. “Persoonlijk contact met de klant staat centraal,” zegt Koen. “Tijdens een eerste gesprek probeer ik te weten te komen wat de persoon of het bedrijf van de schilderwerken verwacht en wat de voorkeuren zijn. Daarop bouwen wij verder. Het vertrouwen van de klant is cruciaal, we komen tenslotte gedurende een tijdje in de woning of het bedrijf van iemand.”

Raamdecoratie Koen volgde een opleiding in binnenhuisarchitectuur, maar gaf voorkeur aan schilderwerk. Hij adviseert in kleuren, schilder- en stuctechnieken en alle mogelijke vormen van raamdecoratie zoals overgordijnen, paneelgordijnen en akoestische wand- en plafondbespanning (zie kader).

Kleine schrijnwerktaken Ook van kleine schrijnwerktaken maken Koen en zijn team geen punt: klussen als plinten bijplaatsen, radiators afkasten, lichtpunten verplaatsen of kleine werken met gipskarton worden vakkundig uitgevoerd. “Met die extra service garanderen we de voortgang van de werken,” vertelt Koen, die van plan is het portfolio van OYENDECO uit te breiden. Binnenkort opent het schilder- en decoratiebedrijf een eigen spuitatelier voor professioneel spuitwerk.

Trend: akoestische wand- en plafondbespanning OYENDECO specialiseert zich, als een van de weinige in Vlaanderen, in akoestische wand- en plafondbespanning, een opkomende decoratietrend in bedrijven en huishoudens. Op de muur wordt een fijn houten raamwerk geplaatst waartegen stof gespannen wordt. De voordelen: akoestische en thermische isolatie met een esthetische meerwaarde. Wandbespanning komt steeds vaker voor in homecinema’s en vergaderruimtes.